Započeli smo provedbu projekta „Zelena učionica, svjetla klimatska budućnost“

Zvonimir Anić

09/05/2024

DOOR je započeo provedbu projekta pod nazivom „Zelena učionica, svjetla klimatska budućnost“ kojeg sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cilj projekta je podići svijest učenika i učenica osnovnih škola te učitelja i nastavnika o klimatskim promjenama i važnosti prilagodbe na iste.

DOOR će u idućih 12 mjeseci održati radionice za više od 200 učenika i učenica 3., 4., 6. i 7. razreda u obliku interaktivnog predavanja, kreativnih vježbi i klimatskog kviza u sljedećim osnovnim školama:

  • Osnovna škola Jurja Habdelića Velika Gorica,
  • Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica,
  • Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad,
  • Osnovna škola braće Radića Kloštar Ivanić i
  • Osnovna škola Čazma.

Kako bi se pružila podrška nastavnicima izradit će se interaktivni edukativni online modul koji će biti besplatno dostupan na internetskoj stranici DOOR-a, a za bolji učinak usvajanja znanja kod učenika i učenica osnovnim školama će se podijeliti DOOR-ove info-kartice koje sadrže jednostavne informacije o klimatskim promjenama i mjerama za prilagodbu, koje su jednostavne za upotrebu u nastavnom procesu te olakšavaju prenošenje i razumijevanje sadržaja za korisnike. Školama će se također podijeliti i edukativni strip “Što se to događa s klimom?” za djecu i mlade, koji na zabavan i svima razumljiv način objašnjava aktualnu klimatsku krizu i pobliže proučava uzroke i posljedice klimatskih promjena i kako svaka mlada osoba može pomoći.

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora