crOss renoHome: održane su radionice na temu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu višestambenih zgrada

Zvonimir Anić

08/05/2024

Na projektu crOss renoHome proveli smo dvije radionice s ciljem informiranja javnosti o Pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu višestambenih zgrada, koji je objavilo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Radionice smo održali ovog ponedjeljka i utorka u mjesnim odborima Podusused i Gajnice, a vodili su ih Matija Eppert i Zvonimir Anić iz DOOR-a te stručnjakinja Lina Benović iz E-Konzalta. 

Ministarstvo je osiguralo značajna sredstva u iznosu od 94.235.322,37 eura za ovaj program. Kroz ovaj Poziv sufinancira se izrada projektne dokumentacije i energetska obnova postojećih višestambenih zgrada koje su bile neoštećene ili oštećene u potresima koji su pogodili područje Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije u ožujku i prosincu 2020. godine.

Projektni prijedlozi mogu se podnositi od 29. ožujka do 3. lipnja 2024. godine u 16:00 sati. Nakon isteka roka za prijavu, slijedi evaluacija svih zaprimljenih projektnih prijedloga kako bi se omogućilo sufinanciranje projekata s najvišim brojem bodova prema kriterijima prihvatljivosti i odabira.

Stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova varira ovisno o kategoriji obnove. Za aktivnosti izrade projektne dokumentacije, upravljanja projektom i administraciju, stopa se kreće od 85% do 100%, za aktivnosti energetske obnove od 60% do 80%, dok je stopa sufinanciranja za aktivnost promidžbe i vidljivosti fiksna i iznosi 85%.

Ove radionice pružile su sudionicima korisne informacije i savjete o procesu prijave na Poziv te su im omogućile bolje razumijevanje kriterija i procedura.

Sljedeća radionica održat će se u četvrtak, 9. svibnja, u 18:00 sati u Križevcima, u Energetsko-klimatskom uredu, I.Z. Dijankovečkog 8. 

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora