Zelena tranzicija pokreće europske gradove – Zagreb 2024

Zvonimir Anić

30/04/2024

Grad Zagreb, Gradska skupština Grada Zagreba, Regionalna energetsko – klimatska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), Europski odbor regija te Europski klimatski pakt organiziraju konferenciji za građane pod nazivom Zelena tranzicija pokreće europske gradove – Zagreb 2024., u sklopu serije događaja Climate Pact Going Local Talks.

Glavni cilj konferencije je približiti Europski zeleni plan lokalnim zajednicama i građanima te podizati i podupirati uključenost građana u stvaranje i implementaciju energetskih i klimatskih politika.

Prvi dan konferencije, petak, 3. svibnja, predviđen je za građane te će se sastojati od panela na kojem će sudjelovati Zrinka Ujević (Predstavništvo EK u Hrvatskoj), Maja Ljubić Kutnjak (EU parlament), Mario Grubišić (Europski odbor regija), Vanja Novosel (Savjet mladih Grada Zagreba) i naša izvršna direktorica Miljenka Kuhar (DOOR) te dva dijaloga s građanima.

Prvi dijalog je je namijenjen razgovoru građana te izabranih članova Gradske skupštine Grada Zagreba o klimatskim promjenama i energetskoj tranziciji, dok je drugi dijalog namijenjen razgovoru građana s političkim strankama podijeljenih u 6 soba.

PRIJAVITE SE!

Gradski zastupnici i predstavnici političkih stranaka u Gradskoj skupštini odgovarat će na pitanja o klimatskim promjenama, energetskoj tranziciji, provedbi Europskog zelenog plana i zelenim politikama u Zagrebu. Namjera organizatora jest zaključke dijaloga građana uobličiti u nove smjernice gradskoj vlasti za vođenje zelenih, energetskih i klimatskih politika. Također, zaključci će se poslati i u novi saziv Europskog parlamenta i Europske komisije te će biti predstavljeni na drugom dijelu konferencije, u petak, 10. svibnja,  te će poslužiti kao okvir za raspravu sudionicima konferencije – predstavnicima Europske komisije, Ureda Europskog parlamenta, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te gradonačelnicima i zamjenicima gradonačelnika gradova EU, kao i najvećih gradova Hrvatske.

Za sudjelovanje, građani se moraju prijaviti na internetskoj stranici Gradske skupštine ili putem ove poveznice.

Kad?

Friday 3 May 2024, 08:00 – Friday 10 May 2024, 16:45 (CEST)

Gdje?

Ulica sv. Ćirila i Metoda 5, 10000 Zagreb, Croatia

PRIJAVITE SE!

 

 

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora