U sklopu projekta ESI Europe 2.0 razvijen edukativni video za bolje razumijevanje ESI modela
11/05/2023

U sklopu projekta ESI Europe 2.0 – Poticanje ulaganja u energetsku učinkovitost, kroz osiguranje ušteda energije koji DOOR provodi u suradnji s partnerima iz Švicarske (BASE), Slovačke (SIEA) i Grčke (CRES) razvijen je edukativni video.

Cilj videa je educirati sve zainteresirane dionike o mogućnostima i prilikama ESI modela te pojasniti kako zapravo funkcionira ESI model. Kroz video predstavljena su četiri glavna elementa modela koja uključuju standardizirani ugovor, osiguranje, tehničku validaciju i financiranje.

U videu se ističe važnost izgradnje povjerenja u kontekstu budućih energetskih ušteda te potreba za mobilizacijom tvrtki kako bi ulagale u svoju energetsku učinkovitost.

Cilj projekta ESI Europe 2.0 je poticanje ulaganja privatnog sektora u projekte energetske učinkovitosti u Hrvatskoj, Grčkoj i Slovačkoj, s posebnim naglaskom na mala i srednja poduzeća (MSP). Projekt će replicirati uspješni model financiranja osiguranja ušteda energije (ESI – Energy Savings Insurance) koji uključuje financijske i nefinancijske mehanizme osmišljene za uklanjanje rizika ulaganja u energetsku učinkovitost i prevladavanje prepreka s kojima se MSP-i suočavaju.

Projekt će povećati korištenje ESI modela od strane MSP-ova i pružatelja tehnologija kao bi se značajno smanjio investicijski rizik povezan s energetskom učinkovitošću, stimulirala potražnja za projektima energetske učinkovitosti i mobilizirali dionici u zemljama provedbe projekta i cijeloj EU.

Više o samom projektu možete saznati na sljedećim poveznicama:

•          https://www.esi-europe.org/

•          https://www.door.hr/project/esi-europe-2-0/

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora