Radionica na projektu LOGYCO – financiranja energetskih zajednica građana

Zvonimir Anić

02/04/2024

U Ivanić-Gradu je 22.03.2024. u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta održana druga radionica na projektu LOGYCO na temu financiranja energetskih zajednica građana.

Na radionici su predstavljeni modeli financiranja energetskih zajednica te se vodila rasprava o tome koji su modeli dobri za već postojeće energetske zajednice, a koji za osnivanje energetskih zajednica. Na radionici su sudjelovali građani, poduzetnici, predstavnici udruga i lokalnih vlasti koji su vodili raspravu o trenutnom stanju financiranja i isplativosti rada energetskih zajednica građana, ali i podijelili svoja iskustva i mišljenja o mogućnostima osnivanja i rada budućih energetskih zajednica građana u Hrvatskoj.

Podsjetimo, u sklopu projekta LOGYCO, izrađen je i objavljen vodič za osnivanje energetskih zajednica građana (EZG).

Vodič navodi potrebnu dokumentaciju i glavne korake za osnivanje EZG u Republici Hrvatskoj. Opisan je administrativni proces prijave i osnivanja EZG te proces instaliranja solarne elektrane za EZG.

Preuzmite vodič na poveznici niže:

VODIČ za osnivanje energetske zajednice građana

Logyco projekt dio je Europske klimatske inicijative (EUKI) njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarstvo i klimu (BMWK).

Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora