Proveli smo dvije radionice u  OŠ Čazma u sklopu projekta „Zelena učionica, svjetla klimatska budućnost“

Zvonimir Anić

05/06/2024

Proveli smo dvije radionice s učenicima 3. i 6. razreda Osnovne škole Čazma 28. svibnja u obliku interaktivnog predavanja, kreativnih vježbi i klimatskog kviza.

Učenike smo educirali o:

✅ klimatskim promjenama, kako nastaju te koje su posljedice.

✅ što je učinak staklenika i zašto se pojavljuje.

✅ svakodnevnim promjenama u ponašanju kojima mogu smanjiti emisije stakleničkih plinova i ublažiti klimatske promjene.

✅ prilagodbi klimatskim promjena na temelju primjera i vježbama ih potaknuli na razmišljanje o tome kako bi se oni mogli prilagoditi klimatskim promjena.

✅Podijelili smo nagrade najboljim učenicima na klimatskom kvizu. Za 1., 2. i 3. mjesto učenicima smo podijelili : mikroskope, solarna vozila i vremenske stanice, a ostalim učenicima podijeljene su utješne nagrade  – privjesak s punjačem za mobitel.

Školi smo podijelili edukativne materijale:

✅DOOR-ove infokartice koje sadrže jednostavne informacije o klimatskim promjenama i mjerama za prilagodbu, koje su jednostavne za upotrebu u nastavnom procesu te olakšavaju prenošenje i razumijevanje sadržaja za korisnike;

✅ edukativni strip “Što se to događa s klimom?” za djecu i mlade, koji na zabavan i svima razumljiv način objašnjava aktualnu klimatsku krizu i pobliže proučava uzroke i posljedice klimatskih promjena i kako svaka mlada osoba može pomoći.

Cilj projekta je podići svijest učenika i učenica osnovnih škola te učitelja i nastavnika o klimatskim promjenama i važnosti prilagodbe na iste.  Naučiti ih da preuzimaju odgovornost za rješavanje problema u društvu u kojem žive i potaknuti ih da promišljaju o pozitivnim promjenama.

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora