Odgovornom potrošnjom do bolje klime 3: kviz znanja za učenike

Zvonimir Anić

12/02/2024

DOOR je u sklopu projekta „Odgovornom potrošnjom do bolje klime 3“ organizirao kviz znanja za šeste razrede koji su sudjelovali na radionicama.

Učenici i učenice šestih razreda pokazali su odlično znanje i motiviranost u rješavanju kviza, a najbolji su bili nagrađeni setom za izradu solarnog vozila.

Također, nakon kviza učenike smo upoznali s našom edukacijskom slikovnicom o obnovljivim izvorima energije i ponovili što je energija, koje vrste neobnovljivih i obnovljivih izvora energije postoje, na koje načine se iskorištava energija sunca, vjetra, vode i geotermalna energija, kako potrošnja energije utječe na okoliš i na koje načine možemo uštedjeti energiju.

Uz to, podijelili smo učenicima i nastavnicima DOOR-ov Priručnik sa savjetima za uštedu energije, gdje se mogu pronaći korisni savjeti za uštedu energije grijanja, hlađenja, rasvjete i vode.

Projekt je sufinanciran iz Proračuna Grada Zagreba za 2023. godinu

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora