Još jedan kviz znanja za učenike u sklopu projekta Odgovornom potrošnjom do bolje klime 3

Zvonimir Anić

16/02/2024

Ovaj tjedan smo održali posljednje aktivnosti na projektu „Odgovornom potrošnjom do bolje klime 3“ na kojem je sudjelovalo više od 140 učenika i učenica osnovnih škola.

Kvizom znanja ovaj tjedan smo provjerili novostečeno znanje o održivom razvoju i održivoj potrošnji učenika i učenica petih i sedmih razreda Osnovne škole Špansko Oranice koji su sudjelovali na radionicama. Najbolji na kvizu su bili nagrađeni s vrijednim nagradama poput solarnog vozila.

Na projektu je sudjelovala i udruga Vestigium koja je s obrađivala temu održivosti kroz razgovor s djecom o tome odakle dolazi hrana, koja hrana nam je dostupna tijekom godine i kako se može uzgojiti na malim površinama. Djeca su preko pokusa uzgoja klica i mikrozelenja naučila kako iz sjemenke nastaje biljka, kakva nutritivna svojstva imaju biljke i zašto su važne za našu prehranu. Kroz pokus kompostiranja djeca su naučila o ulozi mikroorganizama, a kroz pokus kloniranje gljiva, saznali više o životnom ciklusu gljiva.

Tijekom cijelog projekta djeci smo pružili navike, znanja i vještine o održivoj potrošnji, od prehrane do korištenja energije u domu. Usmjerili ih da budu odgovorniji prema sebi, jedni prema drugima i prema okolišu, te naučili ih da preuzimaju odgovornost za rješavanje problema u društvu.

Projekt financira Grad Zagreb preko proračuna za 2023.

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora