Nova internetska stranica DOOR-a smještena je na serveru koji pokreću obnovljivi izvori energije

Anja Vulinec

31/05/2023

Osim što zagovara obnovljive izvore energije, od nedavno je nova internatska stranica DOOR-a, smještena na serverima koje pokreću obnovljivi izvori energije.

DOOR-ova nova internetska stranica smještena je na serverima talijanske tvrtke Aruba, koja svoje servere i podatkovne centre od 2011. godine napaja isključivo iz obnovljivih izvora energije te posjeduje certifikat o izvorima energije koje koriste. Aruba svojim korisnicima jamči da je sva električna energija koja se koristi za napajanje podatkovnih centra iz obnovljivih izvora energije.

Podatkovni centar dizajniran je tako da iskoristi sve mogućnosti za smanjenje utjecaja na okoliš, čime se ne umanjuje njihova pouzdanost. Pokreće ga isključivo 100% obnovljiva energija iz izvora certificiranih po europskom standardu Jamstva o podrijetlu (eng. Guarantees of Origin – GO).

Ekološko upravljanje energijom

Prilikom projektiranja podatkovnih centara Aruba je bila usmjerena na postizanje maksimalne učinkovitosti i uštede energije. Koristeći vlastite hidroelektrane i fotonaponske instalacije, Aruba sama proizvodi znatnu količinu obnovljive energije kojom napajaju svoju mrežu.

Ujedno zgrade podatkovnog centra u Bergamu imaju instalirane sunčane elektrane koje proizvode značajan udio energije za pokretanje, ali i hlađenje podatkovnih centara. S obzirom da je opremu potrebno hladiti kako bi ona optimalno radila, cijeli sustav mora biti maksimalno učinkovit kako bi dugoročno bio održiv.

Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora