DOOR sudjelovao na CEESEN konferenciji u Budimpešti

Zvonimir Anić

13/09/2023

Dvije starije stručne suradnice DOOR-a sudjelovale su prošli tjedan na konferenciji „Održive lokalne zajednice“ (Sustainable municipalities) u organizaciji Mreže za održivu energiju središnje i istočne Europe (Central and Eastern European Sustainable Energy Network, CEESEN). Konferencija se održavala 6. i 7. rujna 2023. godine u prostorima MagNet Közösségi Ház u centru Budimpešte te je bila organizirana od strane organizacije WWF Mađarska, a  privukla je više od 100 sudionika iz cijele Europe. 

Tijekom prvog dana međunarodne konferencije raspravljalo se o više vrlo relevantnih tema kao što su europske politike za zelenu energetsku tranziciju, sigurnost i ovisnost opskrbe energijom, razvoj, implementacija i financiranje klimatskih i energetskih aktivnosti i inicijativa na lokalnoj razini, energetsko siromaštvo i prilagodba klimatskim promjenama. O tim su temama prisutnima govorili istaknuti stručnjaci, politički dužnosnici raznih razina kao i predstavnici lokalnih samouprava. 

Drugi dan konferencije bio je rezerviran za praktičan rad sa sudionicima na specifičnim temama pa su tako bile organizirane 4 tematske radionice. Anamari Majdandžić (DOOR), uz podršku Maje Bratko (DOOR) kao i partnera iz Mađarske, Slovenije i Poljske, organizirala je, održala i moderirala radionicu nazvanu „Borba protiv energetskog siromaštva pomoću SECAP-a“.

Na radionici je bilo više od 20 sudionika, predstavnika energetskih i klimatskih organizacija iz cijele Europe te je ista potaknula interesantne rasprave o toj temi kako tijekom tako i nakon rezerviranog vremena. 

Dan prije konferencije, 5. rujna, održan je i sastanak projektnih partnera projekta CEESEU-DIGIT kako bi se koordinirale aktivnosti i razriješili eventualni izazovi  u provedbi.  


Sufinanciran od Europske unije. Izraženi stavovi i mišljenja pripadaju samo autoru(ima) i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili CINEA-e. Za njih se ne mogu smatrati odgovornima ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu.

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora