DOOR na konferenciji o energetskim zajednicama na Cresu predstavio projekt LOGYCO
08/05/2023

U palači Moise na otoku Cresu je 3. i 4. svibnja 2023. godine održana konferencija „Put prema energetskim zajednicama temeljenim na obnovljivim izvorima energije“ u okviru projekta SunSharing.

Organizaciju konferencije vodili su Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu s partnerima Zelenom energetskom zadrugom i Gradom Prelogom.

Društvo za oblikovanje održivog razvoja na konferenciji je predstavilo svoj projekt LOGYCO – Setting the basis for the establishment of local energy communities. Ovaj je projekt dio Europske klimatske inicijative (EUKI) njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarstvo i klimu (BMWK).

Glavni cilj projekta je podići znanje i kompetencije građana i drugih lokalnih aktera o energetskim zajednicama te ih upoznati s prednostima sudjelovanja u energetskim zajednicama, kako bi postali aktivni dionici tržišta energije. Predstavljene su glavne aktivnosti koje će se događati u sklopu projekta te ciljane skupine.

Na konferenciji su se okupili zainteresirane jedinice lokalne i regionalne samouprave, agencije, istraživači, poduzetnici i predstavnici civilnog sekotra. Sudionici su imali priliku čuti više od izvođača fotonaponskih elektrane koji su podijelili iskustva s terena te o pregledu trenutnog stanja energetskih zajednica građana u Hrvatskoj. Također, predstavljeni su razni projekti koji se bave tom temom kao i primjeri dobre prakse u korištenju energija Sunca.

Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora