Uključite se u novu EcoFemovu čitateljsku grupu na temu – tehnologija, priroda i društvo
19/05/2023

U sklopu projekta EcoFem održat će se nova čitateljska grupa 29. svibnja 2023. godine u 18 sati u društveno-kulturnom centru “Šesnaestica” (Ozaljska 16, Zagreb).

U novoj čitateljskoj grupa u kojoj se bavimo ekofeminističkim pitanjima razgovarat ćemo o tehnologiji i njezinim razornim učincima na društvo i prirodu, s posebnim naglaskom na stavove i razmatranja Vandane Shive. Kroz razgovor želimo potaknuti i raspravu o odnosu teorije, aktivizma i svakodnevnog načina života koji polaze iz ekofeminizma.

Ovu grupu će voditi Karmen Ratković, koja je diplomirala povijest umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na Interuniverzitetskom studiju u Dubrovniku pohađala je doktorski studij Filozofija znanosti, na Central European University u Budimpešti pohađala je kurs Theories of Gender in Culture, te doktorski studij Gender Studies.

Predloženi tekst za čitanje je The Seeds of Violence. Ecofeminism, Technology, and Ecofeminist Philosophy of Technology koji možete naći na poveznici.

Zainteresirane osobe molimo da se prijave putem poveznice.

Dodatne upite možete poslati mailom voditeljici projekta: sanda.brumen@door.hr.

Ukoliko želite naučiti nešto novo i diskutirati o ekofeminističkim pitanjima, pridružite nam se!

Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora