U Ivanić-Gradu održana radionica u sklopu projekta LOGYCO

Zvonimir Anić

19/09/2023

U ponedjeljak, 18. rujna 2023., u prostorima Naftalana u Ivanić-Gradu, održana je tematska radionica koju je organizirao DOOR u sklopu projekta LOGYCO.

Tijekom nekoliko sati intenzivnih rasprava i informacija, sudionici su imali priliku dublje istražiti koncept energetskih zajednica građana. U uvodnom dijelu Maja Bratko objasnila je proces osnivanja i pokretanja EZG-a, a uz predstavnicu DOOR-a Antun Pfeifer sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu je prezentirao legislativni okvir i modele financiranja za energetske zajednice građana.

20 sudionika, uključujući građane, poduzetnike, predstavnike udruga i lokalnih vlasti su tijekom tematske radionice sudjelovali u plodnim diskusijama i izmjeni iskustava dok su prezenteri pružali savjete o procesu osnivanja i vođenja takvih zajednica.

Radionica predstavlja koristan korak prema jačanju svijesti i sudjelovanju građana u ostvarivanju energetske demokracije u Hrvatskoj.

Ovaj je projekt dio Europske klimatske inicijative (EUKI) njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarstvo i klimu (BMWK).

Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora