Prvi dan proljeća proveli smo u OŠ Drenje s klimatskim veleposlanikom

Zvonimir Anić

26/03/2024
Proslavili smo prvi dan proljeća i Svjetski dan šuma u OŠ Drenje u sklopu aktivnosti Klimatskog pakta.
Uz podršku našeg klimatskog veleposlanika i učitelja Marka Berberovića, održali smo radionicu u Osnovnoj školi Drenje. Naš fokus bio je na zaštiti okoliša, održivom razvoju i ekološkoj krizi. Za učenike smo prvo napravili prezentaciju o  klimatskim promjenama. Razgovarali smo o tome što su klimatske promjene, kako nastaju i zašto je globalno zagrijavanje problem koji treba rješavati. Objasnili smo učenicima pojam ugljičnog otiska i koje stakleničke plinove trebamo pratiti. Učenike smo upoznali s mjerama ublažavanja i prilagodbe klimatskim promjenama te predstavili primjere dobre prakse iz Europe i Hrvatske.
Nakon predavanja, s učenicima smo odradili radionicu na kojoj su učenici saznali štetnost brze mode. Nadamo se da smo učenike potaknuli da jednostavnim svakodnevnim promjenama u ponašanju mogu pomoći u smanjenju emisija stakleničkih plinova. Nakon radionice, učenici su sudjelovali u natjecanju u izradi STEM SolarDynamic vjetrenače! Učenici su složili i pokrenuli vjetrenaču pomoću sunčeve energije.
Za kraj, zahvaljujući donacijama, u OŠ Drenje smo donesli 4 sadnice jabuke i 2 sadnice kruške. Sadnice smo posadili zajedno s učenicima i klimatskim ambasadorom i njihovim nastavnikom Markom Berberovićem. Djeca su s oduševljenjem sudjelovala u sadnji novih sadnica jabuka i krušaka, učeći o važnosti očuvanja naših šuma i prirode.
Hvala svima na sudjelovanju i podršci!
Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora