Poziv na posljednji CREATivE Talks webinar – važnosti rješenja dobrog “governance-a” za provedbu klimatskih politika

Monika Menčik

21/06/2023

Projektni tim PAP/RAC & CREATE poziva na sudjelovanje na posljednjem, 8. webinaru Interreg CREATE projekta. Ovo posljednje izdanje CREATivE Talks temelji se na važnosti rješenja dobrog “governance-a” za provedbu klimatskih politika.

Nije lako definirati governance: on se sastoji od odnosa između institucija, procesa i običaja koji definiraju kako se  vlast provodi, kako se donose odluke o temama od javnog i privatnog interesa te kako građani i drugi akteri sudjeluju u tim odlukama.

Konciznije – governance odlučuje tko ima moć, tko donosi odluke, kako se čuje glas ostalih aktera i kako se ocjenjuju učinci provedenih odluka. Governance je bitan za provedbu dogovorenih planova i programa jer predstavlja partnerstvo i ovisi o povjerenju.

Governance podrazumijeva i opipljive i neopipljive načine i procese potrebne za donošenje i provedbu odluka. U svojoj srži rješenja za Governance čine odbori i vijeća jer je preko njih najlakše povezati Governance s upravljanjem.

Organizatori mole zainteresirane za sudjelovanje na ovom webinaru da podijele s njima svoja iskustva governancea. Ako ste imali iskustva s dobrim rješenjima za governance u vašem gradu, regiji ili zajednici, odvojite nekoliko minuta kako biste ukratko predstavili svoja iskustva prije webinara. Ukoliko ste zainteresirani, pošaljite naslov i kratku najavu (najviše 150 riječi) na: margaretha.breil@cmcc.it do ponedjeljka, 26. lipnja 2023. u 14 sati.

Najzanimljivija rješenja bit će prezentirana tijekom webinara.

Webinar će se održati u srijedu, 28. lipnja 2023. godine, na platformi Zoom u 10 sati. 

Webinar će se održati na hrvatskom i talijanskom jeziku, uz simultani prijevod na hrvatski i talijanski.

Da biste se pridružili webinaru, prijavite se ovdje.

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora