Europski klimatski pakt: posadili smo sadnice u Maksimiru!

Zvonimir Anić

13/11/2023

U subotu, 11.11.2023., posadili smo sadnice drveća u Maksimiru u sklopu prve aktivnosti Europskog klimatskog pakta!

Kao novi nacionalni koordinator Europskog klimatskog pakta, započeli smo naše aktivnosti sadnjom sadnica drveća u parku Maksimir čime smo htjeli dati naš mali odgovor na nezapamćene ljetne oluje koje su pogodile Zagreb, ali i naglasiti važnost urbanih zelenih površina.

Posebno zahvaljujemo volonterima Greenpeacea u Hrvatskoj, Znanstvenicima za klimu, volonterima udruge Čisteći medvjedići te mreži Metar do bolje klime, ali i svima ostalim građanima koji su se odazvali našoj akciji.

Akciju je podržala Andrea Čović Vidović, zamjenica voditelja Europske Komisije u Hrvatskoj, koja se također pridružila volonterima u sadnji stabala. Istaknula je da Europska komisija želi osvijestiti i osnažiti sve građane u borbi protiv klimatskih promjena kako bi svi zajedno doprinijeli istom cilju do 2050. godine, a to je Europa kao prvi klimatski neutralni kontinent.

Podršku nam je pružila i Marija Pujo Tadić, predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti i ambasadorica Klimatskog pakta, ali i ostali članovi instituta.

DOOR je s velikim zadovoljstvom preuzeo ulogu nacionalnog koordinatora za Klimatski pakt u Republici Hrvatskoj te će u narednom periodu implementirati niz aktivnosti s ciljem jačanja svijesti o važnosti uključenja građana, lokalnih i nacionalnih tijela, u klimatske aktivnosti i projekte koji će doprinjeti efikasnoj zelenoj tranziciji i transformaciji naših zajednica koje će se temeljiti na klimatskoj pravednosti, inkluzivnosti te jednakim prilikama za sve skupine, a osobito one najranjivije.

U nastavku donosimo galeriju fotografija s akcije sadnje.

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora