Izrađena metodologija za mapiranje dionika i politika u energetskom sektoru

Zvonimir Anić

08/11/2023

Organizacija WECF iz Njemačke napravila je Metodologiju mapiranja dionika i politika u energetskom sektoru.

Metodologija mapiranja dionika i politika u energetskom sektoru predstavlja smjernice za sve partnere na projektu EUWES za analizu nacinalnih rodnih i energetskih politika te za identificiranje dionika i ciljanih grupa. Na temelju rezultata analiza organizirat će se i provesti treninzi za osnaživanje žena u energetskom sektoru.

Dokument uključuje kratki teoretski uvod u rodnu perspektivu u energetskom sektoru, a sama metodologija je podijeljena u nekoliko koraka: donošenje politika, mapiranje dionika odnosno mapiranje ciljanih skupina. Za svaki korak u metodologiji, WECF je pripremio priručnik s metodama i obrascima.

Mapiranje politika bit će provedeno na dostupnim javnim podatcima i dokumentima. Mapiranje dionika, s druge strane, uključuje i provođenje polustrukturiranih intervjua s identificiranim dionicima. Mapiranje politika, dionika te ciljanih skupina identificirat će se potrebe provođenja treninga osnaživanja žena u energetskom sektoru te treninga za poslodavce s ciljem podizanja svijesti o rodnoj perspektivi u energetskom sektoru.

Osim DOOR-a, na projektu sudjeluju partneri iz Njemačke,  Španjolske i Slovenije.

Cijeli dokument može se pogledati na ovoj poveznici.

Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora