Održano prvo predavanje u sklopu projekta ENERGIZE

Zvonimir Anić

13/06/2024

Društvo za oblikovanje održivog razvoja u suradnji sa Energetskom udrugom građana „Zeleni Prelog“ počelo je s provedbom projekta ENERGIZE: Edukacije o ENERGetskoj učinkovitosti i obnovljivim Izvorima Energije za građane.

 

Projekt je započeo s predavanjem o energetskoj učinkovitosti u kućanstvu, u utorak 11. lipnja, u prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga. Predavanje je održala Maja Bratko, starija stručna suradnica iz DOOR-a i to pred 20-ak zainteresiranih građana.

Uz to, predavanje pod nazivom „Najlakši put do solarne elektrane“ održali su Svibor Jančić i Alice Šebina iz Zelene energetske zadruge te su također potpisani i podijeljeni ugovori s korisnicima Javnog poziva Grada Preloga za sufinanciranje glavnog projekta solarne elektrane u kućanstvima u 2024. godini. Naime, Grad Prelog je objavio ovaj poziv s ciljem da sufinancira izradu 20 glavnih projekata za ugradnju fotonaponskih elektrana na kućama građana Preloga, a poziv je otvoren do 15. prosinca 2024. godine ili do iskorištenja sredstava.

Projekt ENERGIZE prijavljen je na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a glavni cilj mu je informiranje javnost o mjerama energetske učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije koje se mogu implementirati u kućanstvima kao i podizanje svijesti o koristima takvih mjera kroz različite aktivnosti. Provoditi će se u Gradu Prelogu te u zagrebačkim kvartovima Špansko, Prečko, Rudeš i Voltino.

Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora