Održan je prvi bianualni sastanak dionika u sklopu projekta LIFE ReHABITA

Zvonimir Anić

29/03/2024

U sklopu projekta LIFE ReHabita u gradu Gospiću 25. ožujka 2024. godine održan je polugodišnji sastanak partnera i ključnih dionika.

Na sastanaku su sudjelovali ključni dionici projekta, uključujući Crveni križ Gospić, Komunalac Gospić te predstavnici gradskih upravnih odjela, uz podršku Radio Gospića. DOOR je predstavio projekt LIFE ReHABITA  te ključne aktivnosti koje će DOOR i grad Gospić provoditi na pilot području grada Gospića i okolice.DOOR je također proveo edukaciju i izradio plan provedbe ankete među građanima o njihovim energetskim navikama.

Grad Gospić i DOOR identificirali su zgrade u gradu Gospiću i okolici koje će ići u energetsku obnovu 2024. i 2025. godine prema Programu suzbijanja energetskog siromaštva koji uključuje korištenje obnovljivih izvora energije u stambenim zgradama na područjima potpore i područja posebne državne skrbi za razdoblje do 2025.

Grad Gospić i DOOR predstavili su i ured ReHabita otvoren u gradu Gospiću koji će pružati podršku građanima, predstavnicima stanara i upraviteljima tijekom procesa energetske obnove i prijava na javne pozive.

Na kraju, DOOR je proveo vježbu s dionicima kako bi mapirao ključne dionike za provedbu projekta ReHabita kao i ključne korisnike mjera i preporuka.

Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora