Novo ENPOR izvješće daje pregled koraka za primjenu najboljih rješenja za energetskog siromaštva u podstanarstvu

18/08/2023

Cilj ENPOR projekta je produbiti razumijevanje politika energetskog siromaštva za sektor privatnog najma i podržati prilagodbu i provedbu 10 politika i mjera u 7 država članica EU-a prilagođenih specifičnim potrebama navedenog sektora.

Model zajedničkog pristupa rješavanju problema energetskog siromaštva, koji se razvio na projektu ENPOR, bio je uspješan u produbljivanju razumijevanja problema i mogućih rješenja povezanih s energetskim siromaštvom u sektoru privatnog najma u različitim zemljama te u pomaganju preoblikovanja politika.

Ovo izvješće predstavlja ENPOR-ov plan replikacije, osmišljen kako bi pružio smjernice o tome kako učinkovito implementirati pristup zajedničkog dizajniranja, počevši od analize i mapiranja dionika do angažmana različitih dionika, uključujući stanare i stanodavce.

Plan replikacije također ocrtava najkorisnije alate usvojene za nastavak procesa zajedničkog stvaranja i pruža okvir za praćenje za procjenu kratkoročnih i dugoročnih učinaka provedenih radnji.

Naposljetku, daje prijedloge o tome kako poboljšati izradu novih mjera usmjerenih na energetski siromašna kućanstva u sektoru privatnog najma kako bi se povećalo sudjelovanje energetski siromašnih stanara u procesu donošenja odluka i kako bi se mogli učinkovitije doprijeti do njih.

Cijelo izvješće možete pročitati na poveznici.

 

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora