Natječaj za najbolji učenički projekt “EkoVizija: Inovativna rješenja za budućnost planete” u sklopu Europskog klimatskog pakta

Zvonimir Anić

02/02/2024

U suradnji s Hrvatskim debatnim društvom, pokrenuli smo natječaj za najbolji učenički projekt u području rješavanja klimatskih problema u lokalnoj zajednici “EkoVizija: Inovativna rješenja za budućnost planete”.

Natječajem želimo osnažiti učenike i učenice osnovnih i srednjih škola na promišljanje o klimatskim promjenama i kako one utječu na naš svakodnevni život i lokalnu zajednicu.

Kroz pripremu projekta učenici i učenice će u svojoj zajednici prepoznati klimatski problem koji bi željeli riješiti, ustanoviti koje je najbolje rješenje za taj problem te osmisliti najefikasniji način predstavljanja problema i rješenja donositeljima odluka. Natječajem želimo potaknuti učenike i učenice da se uključe u borbu protiv klimatskih promjena te inspiriraju svoje vršnjake, kao i osobe iz svojeg okruženja na aktivniji angažman u zaštiti okoliša.

Na natječaj se mogu prijaviti učenici i učenice osnovnih i srednjih škola, a sam projekt prijavljuje mentor ili mentorica putem ovog obrasca

Natječaj je otvoren od 01.02.2024. do 20.03.2024. u 12:00 (podne).

Dobitnici natječaja će se birati u 2 kategorije:

  1. Osnovnoškolski projekti
  2. Srednjoškolski projekti

U svakoj kategoriji bit će odabrana 3 projekta. Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije 29.3.2024. 

Dobitnici natječaja svoje će nagrađene projekte predstaviti na glavnom nacionalnom događaju Europskog klimatskog pakta u Hrvatskoj koji će se održati 19.4.2024. u sklopu Dana planeta Zemlje u Kući Europe u Zagrebu. Nacionalni događaj predviđa predstavljanja klimatskih veleposlanika, klimatskog pakta te predstavljanje nagrađenih radova osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

Glavni dio programa bit će okrugli stol na kojem će sudjelovati predstavnici donositelja odluka na tri razine: lokalne, nacionalne i europske razine – te će učenici moći direktno sudjelovati u raspravi s donositeljima odluka oko klimatskih problema i načinima rješavanja tih problema. U sklopu događaja svim sudionicima i sudionicama bit će osigurani ručak i osvježenja, dok trošak puta snose sami sudionici i sudionice.

Svojom prijavom pristajete na Pravila natječaja “EkoVizija”, a za dodatna pitanja i eventualne poteškoće prilikom prijave javite se na e-adresu: hdd@hdd.hr s oznakom “Natječaj EkoVizija”.

Natječajna dokumentacija

Poziv natječaja “EkoVizija”

Prijavni obrazac “EkoVizija”

Pravila natječaja “EkoVizija”

Hvala vam na sudjelovanju!

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora