Moja učinkovita škola 8: održana radionica o klimatskim promjenama

Zvonimir Anić

29/01/2024

Prošli tjedan smo održali dvije radionice s petim i šestim razredima o klimatskim promjenama u Osnovnoj Školi Vrbani u sklopu projekta „Moja učinkovita škola 8“.

Na radionici učenici i učenice su slušali aktualne teme o zaštiti okoliša i održivom razvoju, ekološkoj krizi i klimatskim promjenama. Objasnili smo što su klimatske promjene i kako nastaju, što je globalno zagrijavanje i zašto se pojavljuje, koje su posljedice klimatskih promjena i kako su klimatske promjene povezane s ekološkom krizom. Upoznali smo ih s pojmom ugljični otiska i objasnili im koji staklenički plinovi utječu na globalno zagrijavanje. Pojasnili smo im razliku između mjera ublažavanja klimatskih promjena i prilagodbe istima, te pokazali im primjere dobre prakse navedenih mjera u Europi i Hrvatskoj.

Osvijestili smo ih na koje načine mogu svakodnevnim promjenama u ponašanju smanjiti emisije stakleničkih plinova i ublažiti klimatske promjene. Cilj je preko radionica učenicima i učenicama pružiti navike, znanja i vještine o održivom načinu života i zaštiti okoliša, da budu odgovorniji prema sebi, jedni prema drugima i prema okolišu. Naučiti ih da preuzimaju odgovornost za rješavanje problema u društvu u kojem žive i potaknuti ih da promišljaju o pozitivnim promjenama.

Projekt je sufinanciran iz Proračuna Grada Zagreba za 2023. godinu.

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora