Moja učinkovita škola 8: još jedna radionica o klimatskim promjenama

Zvonimir Anić

05/02/2024

Jučer i prekjučer održali smo radionice u Osnovnoj školi Vrbani u sklopu projekta „Moja učinkovita škola 8“ za učenike i učenice petih i sedmih razreda.

Razgovarali smo s djecom o klimatskim promjenama i ekološkoj krizi te slušali njihove brige o postizanju održive i zelenije budućnosti u njihovoj zajednici. Kroz razgovor s učenicima i učenicama pokušali smo povezati njihovo već usvojeno znanje s novim znanjem o navedenim temama te potaknuti ih na ideje koje bi mogle doprinijeti pozitivnim promjenama u njihovoj zajednici.

Također, educirali smo učenike o obnovljivim izvorima energije, zaštiti okoliša i održivom razvoju preko primjera dobre prakse u Hrvatskoj i Europi.

Uz to, djeca su u parovima sastavljali višenamjenske meteorološke stanice i učili o vremenu i klimi te o učinku staklenika. Pokazali smo im kako se mjeri količina padalina i  koliko može biti razorna snaga brzine vjetra orkana. Stanica sadrži vjetrokaz, anemometar, termometar i kišnicu, te ima mogućnost eksperimentirati s efektom staklenika i stvoriti terarij u boci. Vremenske stanice će nakon projekta ostati u vlasništvu škole za ostale razrede i buduće generacije.

Projekt je financiran iz proračuna Grada Zagreba za 2023.

Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora