Europska komisija poziva regionalne vlasti, dionike i druge stručnjake koji rade na pravednoj tranziciji da se prijave na novi program pod nazivom JTPeers

Miroslav Kovac

22/05/2023

Just transition platform – platforma za pravednu tranziciju, poziva regionalne vlasti, dionike i druge stručnjake koji rade na pravednoj tranziciji da se prijave za JTPeers.

JTPeers je novi program Tajništva JTP-a za pružanje potpore u provedbi Teritorijalnih planova za pravednu tranziciju (TJTP) u regijama koje  zadovoljavaju uvjete Fonda za pravednu tranziciju (JTF).

Cilj programa je povećati vještine i stručnost o provedbi procesa pravedne tranzicije i ojačati suradnju među dionicima pravedne tranzicije u EU-u. Institucije koje se mogu prijaviti uključuju tijela javne vlasti, civilno društvo i društveno-ekonomske aktere te druge relevantne praktičare i stručnjake. JTPeers se sastoji od dva podprograma:

  1. JTPeers Exchange: Pokrenut 2. svibnja 2023., ovo je program suradnje među kolegama koji olakšava osobne i online razmjene između različitih JTF teritorija i stručnjaka JTPeers navedenih u bazi podataka.
  2. JTPeers Experts: Kasnije ove godine bit će lansiran ovaj program koji predstavlja bazu podataka profesionalaca koji rade na pravednoj tranziciji diljem Europe.

Poziv za prijave za sudjelovanje u JTPeers Exchange programu otvoren je do 31. svibnja 2023. godine, a za prijavu je potrebno ispuniti upitnik. Za dodatne informacije o tome kako se prijaviti za JTPeers Exchange posjetite poveznicu.

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora