DOOR vas poziva na info dan: Doznajte kako uštedjeti energiju u domu, kako se uključiti u energetske zajednice…
12/05/2023

Društvo za oblikovanje održivog razvoja poziva vas na info dan u petak 02. lipnja 2023. godine u prostorijama udruge na adresi Slavka Batušića 7 u zagrebačkom naselju Špansko. Od 10 do 13 sati naši stručnjaci građane će savjetovati o tome kako mogu smanjiti račune u svojim kućanstvima, kako mogu postaviti vlastitu solarnu elektranu te će im podijeliti edukativne brošure.

Info dan bit će prilagođen svim dobnim skupinam, stoga povedite i svoje najmlađe. Naši projekti bave se različitim temama, od energetike, klimatskih promjena do STEM područja. Mlađi posjetitelji moći će se zanimati platformama programiranje i elektroniku, dok će odrasli dobiti pregršt korisnih savjeta vezanih za uštedu energije, energetsku obnovu doma, uključivanju u energetske zajednice…

Uputit ćemo vas kako možete energetski obnoviti svoje domove

Građane ćemo na info danu savjetovati o tome kako mogu uštedjeti energiju u svojim domovima. U sklopu projekta POWERPOOR osnovan je  Centar za energetsko siromaštvo, koji je građanima uvijek dostupan za informacije o uštedi energije u domu.

Centar se nalazi na adresi našeg ureda u Španskom, a za kompleksnije savjete centar će posebno biti otvoren tijekom info dana, gdje će biti moguće dobiti informacije i o tome kako energetski obnoviti svoje domove, koji su javni pozivi za obnove te kako je moguće dobiti poticaje za obnovu za zamjenu prozora, vrata, postavljanje fotonaponskih sustava… Građanima ćemo pomoći detektirati gdje se možda kriju problemi u kućanstvu, te ustanoviti koje prilike za uštedu možda postoje.

Iskušajte vožnju električnim biciklom

U sklopu projekta UrbanSTEM nabavljeno je nekoliko električnih bicikala, koji će tijekom info dana građanima biti dostupni za testiranje. Građane ćemo dodatno upoznati s prednostima korištenja električnog bicikla kao ekološkog načina prijevoza. Dođite i provozajte se našim biciklima na struju, ali i biciklom na vodik!

Građanima ćemo prenijeti informacije o radionicama koje DOOR provodi u školama i vrtićima na temu klimatskih promjena, uštede energije, STEM-a i kompostiranja. Kroz interaktivne radionice s opremom kao što su croduino i arduino oprema za prve korake u području enegetike budućih znanstvenika i inženjera DOOR je proveo već više desetaka djece u vrtićima i školama.

U DOOR-ovom uredu u Španskom građani su svakog dana dobrodošli da se informiraju o ekološkim načinima transporta u gradu, STEM-u i mjerama uštede energije u kućanstvima. U našem uredu možete pogledati i mali sustav fotonapona i dobiti praktične asvjete i informacije za instaliranje svoje vlastite solarane elektrane.

Doznajte više o energetskim zajednicama i zadrugama

Na info danu DOOR-ovi stručnjaci posjetiteljima će pobliže pojasniti pojam energetske zajednice građana te će ih savjetovati kako i zašto se priključiti energetskoj zajednici. Zainteresirani građani dobit će DOOR-ov priručnik sa savjetima o uštedi energije koji je napravljen u sklopu projekata UNIFYPOWERPOOR i EmpowerMed.

Za one koji žele doznati više o energetskim zadrugama, energetskim zajednicama te crowdfundingu – naši stručnjaci bit će tu za sva vaša pitanja.

Posjetite nas, upoznajte naše stručne suradnike i informirajte se o aktualnim problemima koji se tiču energetike!

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora