DOOR Info Dan: Povezivanje, inspiracija i proaktivnost za pozitivne promjene

Anja Vulinec

05/06/2023

U petak 2. lipnja DOOR je održao info dan za građane na adresi Slavka Batušića 7, Špansko. Stanovnici Španskog imali su priliku upoznati se s našim aktivnostima te saznati kako mogu uštedjeti energiju u svojim domovima i smanjiti račune za režije.

DOOR-ovi stručnjaci odazvali su se manifestaciji “Dani otvorenih vrata udruga” koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske  s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. 

Ispred ureda bio je postavljen info pult s raznim informativnim materijalima, a građane je najviše privukao “Priručnik za uštedu energije”. Svaki građanin dobio je priliku za individualno savjetovanje o uštedi energije te smo kroz razgovor saznali koji su to problemi koji ih najviše muče po pitanju potrošnje energije u kućanstvu. U razgovoru građani su istaknuli da se trude paziti na potrošnju energije te da će im savjeti dobro doći jer se cijene energenata konstantno mijenjaju.

Našim najmlađim građanima podijeljene su slikovnice o klimatskim promjenama i obnovljivim izvorima energije.

Djeca ali i odrasli pokazali su veliki interes za obnovljive izvore energije koji su naši stručnjaci približili građanima kroz makete koje su izrađene upravo za ovakvu vrstu edukacije.

 

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora