Prijavite svoje projekte za natječaj “EkoVizija: Inovativna rješenja za budućnost planete” do kraja ožujka!

Zvonimir Anić

18/03/2024

U suradnji s Hrvatskim debatnim društvom, pokrenuli smo natječaj za najbolji učenički projekt u području rješavanja klimatskih problema u lokalnoj zajednici “EkoVizija: Inovativna rješenja za budućnost planete”. Natječaj traje do kraja ožujka!

Natječajem želimo osnažiti učenike i učenice osnovnih i srednjih škola na promišljanje o klimatskim promjenama i kako one utječu na naš svakodnevni život i lokalnu zajednicu.

Kroz pripremu projekta učenici i učenice će u svojoj zajednici prepoznati klimatski problem koji bi željeli riješiti, ustanoviti koje je najbolje rješenje za taj problem te osmisliti najefikasniji način predstavljanja problema i rješenja donositeljima odluka. Natječajem želimo potaknuti učenike i učenice da se uključe u borbu protiv klimatskih promjena te inspiriraju svoje vršnjake, kao i osobe iz svojeg okruženja na aktivniji angažman u zaštiti okoliša.

Na natječaj se mogu prijaviti učenici i učenice osnovnih i srednjih škola, a sam projekt prijavljuje mentor ili mentorica putem ovog obrasca

Natječaj je otvoren od 1.2.2024. do 31.3.2024.

Dobitnici natječaja će se birati u 2 kategorije:

  1. Osnovnoškolski projekti
  2. Srednjoškolski projekti

U svakoj kategoriji bit će odabrana 3 projekta.  

Dobitnici natječaja svoje će nagrađene projekte predstaviti na glavnom nacionalnom događaju Europskog klimatskog pakta u Hrvatskoj koji će se održati 19.4.2024. u sklopu Dana planeta Zemlje u Kući Europe u Zagrebu. Nacionalni događaj predviđa predstavljanja klimatskih veleposlanika, klimatskog pakta te predstavljanje nagrađenih radova osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

Glavni dio programa bit će okrugli stol na kojem će sudjelovati predstavnici donositelja odluka na tri razine: lokalne, nacionalne i europske razine – te će učenici moći direktno sudjelovati u raspravi s donositeljima odluka oko klimatskih problema i načinima rješavanja tih problema. U sklopu događaja svim sudionicima i sudionicama bit će osigurani ručak i osvježenja, dok trošak puta snose sami sudionici i sudionice.

Svojom prijavom pristajete na Pravila natječaja “EkoVizija”, a za dodatna pitanja i eventualne poteškoće prilikom prijave javite se na e-adresu: hdd@hdd.hr s oznakom “Natječaj EkoVizija”.

Natječajna dokumentacija

Poziv natječaja “EkoVizija”

Prijavni obrazac “EkoVizija”

Pravila natječaja “EkoVizija”

Hvala vam na sudjelovanju!

Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora