CEESEN-BENDER: sastanak i dogovor oko mjerenja kvalitete zraka u obnovljenim i neobnovljenim višestambenim zgradama

Zvonimir Anić

15/03/2024

U sklopu projekta CEESEN – BENDER održat će se sastanak uživo u Zagrebu 19. i 20. ožujka 2024. na kojem će uz DOOR, kao koordinatora projekta, sudjelovati svi partneri na projektu iz Njemačke (Europska mreža gradova, mjesta i županija Climate Alliance), Estonije (Mreža održive energije središnje i istočne Europe CEESEN, Sveučilišta u Tartuu), Poljske (Regionalna energetska agencija MAE), Rumunjske (lokalna energetska agencija ALEA, općina Alba Iulia ), Slovenije (lokalna energetska agencija LEASP) i Hrvatske (Međimurska energetska agencija d.o.o., MENEA).

Na sastanku u Multimedijalnom institutu – klub MaMa – s partnerima ćemo proći odrađene i planirane aktivnosti po radnim paketima na projektu i po državama. Uz službenu internetsku stranicu projekta https://ceesen.org/en/about-ceesen/ceesen-bender/, tijekom prvih 6 mjeseci projekta izradili smo Plan diseminacije i komunikacije te smo odabrali stručnjake koji će davati podršku upraviteljima zgrada, vlasnicima stanova, udrugama kućevlasnika i ranjivim kućanstvima u procesu energetske obnove višestambenih zgrada.

Uskoro u Hrvatskoj krećemo s mjerenjem kvalitete zraka u obnovljenim i neobnovljenim višestambenim zgradama koje će trajati 12 mjeseci i s anketnim upitnikom u kojem će sudjelovati stanovnici višestambenih zgrada na području grada Čakovca, a kojem je cilj prikupiti informacije o:

• provedbi energetske obnove višestambenih zgrada u Gradu Čakovcu;

• mogućnostima, navikama i stavovima o potrošnji energije u kućanstvu;

• kvaliteti života u obnovljenim zgradama i neobnovljenim zgradama.

Glavni cilj projekta je osnažiti i podržati ranjive vlasnike apartmana i najmoprimce koji žive u višestambenim zgradama kroz proces energetske obnove identificiranjem glavnih prepreka i stvaranjem pouzdane podrške koja uključuje vlasnike stambenih jedinica, njihove udruge i upravitelje zgrada. Ukupna vrijednost projekta, koji je sufinanciran Programom LIFE, je 1.749.996,00 eura. Projekt traje 36 mjeseci (1. rujna 2023. – 31. kolovoza 2026.).

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora