Pridružite nam se u novoj EcoFem čitateljskoj grupi: Borba protiv patrijarhata za spas planeta

Anja Vulinec

21/06/2023

Ekofeministički pokret propituje dominantni sustav identificiranjem povezanosti između različitih pokreta: feminističkog, okolišnog, anti-rasističkog i sl. pa ćemo na ovoj grupi ćemo razgovarati o različitim oblicima opresije. Govorit ćemo o povezanosti ekološke krize i patrijarhata te o pitanjima neokolonijalizma, rase, klase koja su neodvojiva od problematike ekološke i klimatske krize.

Inspiracija za ovu grupu je intervju s Jeanne Burgart Goutal, koja je za knjigu Being an Ecofeminist: Theory and Practice bila nagrađena od strane Political Ecology Foundation.

Tekst o kojem ćemo razgovarati: https://www.greeneuropeanjournal.eu/fighting-the-patriarchy-to-save-the-planet/.

Prijavite se i pridružite nam se u zanimljivoj raspravi: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZYode6opjIuEtEtavjx-bmj8BQ8erQAuHV7

Za dodatne informacije kontaktirajte voditeljicu projekta: sanda.brumen@door.hr

Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora