POWERPOOR objavio videe u kojima predstavlja Centar za smanjenje energetskog siromaštva i POWERPOOR alate za mapiranje energetskog siromaštva
Powerpoor

Monika Menčik

13/07/2023

Projekt POWERPOOR – Osnaživanje energetski siromašnih građana kroz inicijative energetskih zajednica objavio je dva videa u kojima voditelji projekta govore o konkretnim rezultatima rada na projektu. 

U prvom videu DOOR-ovka Anamari Majdandžić pojašnjava kako Centar za smanjenje energetskog siromaštva djeluje u Zagrebu, kao i u Križevcima. Centar za borbu protiv energetskog siromaštva osnovan je da bi korisnicima približio tematiku energetskog siromaštva, energetske učinkovitosti i održivosti, a krajnji cilj aktivnosti Centra na području grada Zagreba i grada Križevci je pomoći energetski siromašnim kućanstvima s jednostavnim  mjerama za smanjenje potrošnje energije kao i pomoć pri prijavi na javne natječaje za potporu u energetskoj obnovi kuća   i zgrada.

U drugom videu Eleni Kanellou, koje je coordinator POWERPOOR projekta te provodi aktivnosti  u Grčkoj, predstavila je POWERPOOR-ove alate za smanjenje energetskog. Kako bi se osnažili energetski siromašne građane i podržale općine u ublažavanju energetskog siromaštva, razvijen je Set alata za smanjenje energetskog siromaštva koji se sastoji od:

  • alata POWER-TARGET koji ima za cilj identificirati energetski siromašne građane
  • alata POWER-ACT koji ima za cilj procijeniti njihovu potrošnju energije i predložiti prilagođene promjene ponašanja i male intervencije energetske učinkovitosti
  • alat POWER-FUND koji funkcionira kao One Stop Shop za informacije o energetskim zajednicama i inovativnim shemama financiranja

POWERPOOR toolkit je otvoren set alata kojeg mogu koristiti svi zainteresirani pojedinci, uključujući POWERPOOR certificirane energetske savjetnike i mentore. Alatima je moguće pristupiti putem poveznice.

Ciljevi projekta POWERPOOR su osigurati platformu za razmjenu iskustava i znanja, olakšati provedbu manjih mjera energetske učinkovitosti i ugradnju obnovljivih izvora energije te povećati aktivno sudjelovanje građana kroz osnivanje energetskih zajednica koristeći alternativne sheme financiranja.

Video u kojem Anamari Majdandžić govori o Centru za borbu protiv energetskog siromaštva pogledajte OVDJE, a video u kojem Eleni Kanellou predstavlja POWERPOOR-ove alate za smanjenje energetskog siromaštva pogledajte OVDJE.

 

Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora