Centar za borbu protiv energetskog siromaštva
Centar za borbu protiv energetskog siromaštva

10/01/2023

Centar za borbu protiv energetskog siromaštva osnovan je da bi korisnicima približio tematiku energetskog siromaštva, energetske učinkovitosti i održivosti, a krajnji cilj aktivnosti Centra je na području grada Zagreba smanjiti broj energetski siromašnih kućanstava, ali i broj kućanstava koja su u riziku od energetskog siromaštva primjenom savjeta i konkretnih alata.

Centar će djelovati na adresi Slavka Batušića 7 u zagrebačkom naselju Špansko. Usluge Centra bit će dostupne svim zainteresiranim građanima i drugim ključnim dionicima (privatni i javni sektor). Osim u prostoru Centra, savjetnici će po potrebi održavati savjetovanja i radionice u mjesnim odborima drugih četvrti, dok će individualne konzultacije održavati u kućanstvima prema dogovoru s korisnicima.

Uz savjete kako povećati energetsku učinkovitost svog stambenog prostora, u Centru će se moći dobiti i mnoge druge informacije, kao na primjer informacije o mogućnostima financiranja mjera energetske učinkovitosti, kako očitati račun za pojedini energent te sa kojim jednostavnim mjerama mogu započeti kako bi poboljšali energetske uvjete u svom kućanstvu. U sklopu Centra dijelit će se energetski paketi za energetski siromašna kućanstva, organizirat će se individualna savjetovanja i održavati će se edukativne radionice. Sve aktivnosti provodit će se s ciljem povezivanja zajednice i osvještavanja problema energetskog siromaštva u društvu.

Centar će biti otvoren za javnost svaki utorak od 10 do 14 sati i svaki četvrtak od 14 do 18 sati, a radno vrijeme podložno je promjenama prema potrebi korisnika. U navedenom terminu građani će moći doći na besplatne konzultacije, prijaviti svoje probleme vezane za potrošnju energije te se informirati o mjerama uštede energije i povećanja ugodnosti u svom domu i sl.

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora