Moja učinkovita škola 8: natjecanje u izradi rješenja za zelenu zajednicu

Zvonimir Anić

29/02/2024

Jučer smo odradili posljednju aktivnost na projektu „Moja učinkovita škola 8“ s učenicima i učenicima 7. razreda Osnovne škole Vrbani.

Organizirali smo natjecanje u izradi rješenja za zelenu zajednicu i provjerili smo znanje koje su usvojili na radionicama koje smo održali u istoj školi tijekom projekta. Najbolji i najkreativniji osvojili su set mikroskopa.

Na projektu je sudjelovalo više o 80 učenika i učenica od 5. do 7. razreda Osnovne škole Vrbani koje smo kroz predavanja i vježbe educirali o održivom razvoju, zaštiti okoliša, gospodarenju otpada, recikliranju i kompostiranju. Uz to, pojasnili smo im uzroke i posljedice klimatskih promjena i koja su rješenja: ublažavanje i prilagodba, te primjere dobre prakse.

Cilj nam je bio učenicima i učenicama kroz projekt pružiti navike, znanja i vještine o održivom načinu života i zaštiti okoliša, da budu odgovorniji prema sebi, jedni prema drugima i prema okolišu. Naučiti ih da preuzimaju odgovornost za rješavanje problema u društvu u kojem žive i potaknuti ih da promišljaju o pozitivnim promjenama i postanu dio održive budućnosti.

Projekt je sufinanciran iz Proračuna Grada Zagreba za 2023. godinu.

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora