Prijavite se za EPAH-ovu međunarodnu konferenciju o energetskom siromaštvu u Varšavi
Epah

Monika Menčik

21/07/2023

Međunarodna EPAH-ova godišnja konferencija o energetskom siromaštvu održat će se 19. i 20. rujna 2023. godine u povijesnoj Palači kulture i znanosti (Pałac Kultury i Nauki) u Varšavi u Poljskoj.

U organizaciji Savjetodavnog centra za energetsko siromaštvo (EPAH) i Opće uprave za energiju (DG ENER) Europske komisije, u suradnji s Gradom Varšavom i uz potporu Odbora regija i poljske mreže Energie-Cités (PNEC), ovaj događaj okupit će predstavnike lokalnih vlasti, kreatore politika, stručnjake i dionike posvećene rješavanju problema energetskog siromaštva i poticanju održivog rješenja na lokalnoj razini.

Fokus ove konferencije bit će prijelaz s mehanizama za rješavanje problema u hitnim slučajevima na održive politike i mjere za smanjenje energetskog siromaštva za sve. Takav prijelaz trebao bi uključivati i energetski siromašne i ranjive potrošače, a na konferenciji će biti pokrenuta i rasprava o preporukama za države članice i općine kao i o prikladnim okvirima za rješavanje problema energetskog siromaštva.

Nacionalne i lokalne vlasti u Poljskoj usmjerene su na rješavanje energetskog siromaštva, što uključuje i prijave za tehničku pomoć za razvoj lokalnih akcija putem poziva Savjetodavnog centra za energetsko siromaštvo. Grad Varšava je bio predvodnik u klimatskoj i energetskoj tranziciji i kao jedan od svojih prioriteta postavio je rješavanje problema energetskog siromaštva. Dovođenjem međunarodne godišnje konferencije Energy Poverty Advisory Hub 2023. u Varšavu, EPAH-ov je cilj razmotriti prijelaz s privremenih hitnih strategija na održive politike i inicijative.

Događaj je otvoren za sve koji su zainteresirani za rješavanje problema energetskog siromaštva. Broj mjesta je ograničen pa se preporuča rana prijava.

Detalje o programu koonferencije, kao i informacije o tome kako se prijaviti, pronađite na poveznici.

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora