Završio je projekt EmpowerMed

Zvonimir Anić

12/10/2023

Završio je projekt Empowering women to take action against energy poverty in the Mediterranean –  EmpowerMed (Osnaživanje žena da djeluju protiv energetskog siromaštva na Mediteranu)

Projekt je vodio FOCUS iz Slovenije, dok je DOOR je na projektu bio partnerska organizacija uz ostale partnere iz Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije i Albanije. Projekt se provodio od 1. rujna 2019. godine do 31. kolovoza 2023., a bio je financiran sredstvima osiguranim iz Obzor 2020 programa.

Cilj projekta je bio utjecati na smanjenje energetskog siromaštva u mediteranskim zemljama, te uvidjeti posljedice energetskog siromaštva na zdravlje, s fokusom na žene. Tijekom projekta je kroz implementaciju praktičnih rješenja osnaženo je 3900 kućanstava u mediteranskim područjima Barcelona (Španjolska), Marseille (Francuska), Padova (Italija), Koper (Slovenija), Vlora (Albanija) and Zadar (Hrvatska).

U navedenim područjima, na uzorku većem od 670 osoba, provedeno je i istraživanje o zdravlju, ljetnom energetskom siromaštvu i rodnoj perspektivi energetskog siromaštva. Važna, posljednja, faza projekta je bila izrada preporuka za smanjenje energetskog siromaštva i predstavljanje preporuka i cjelokupnog projekta na EU i nacionalnim razinama.

Pregled projekta možete pronaći u publikaciji “Project EmpowerMed in a nutshell” na engleskom jeziku.

Objavljene su nove LIFE brošure

Objavljene su nove LIFE brošure

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je tri brošure o Programu LIFE namijenjene potencijalnim hrvatskim korisnicima i svima...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora