Odgovornom potrošnjom do bolje klime 3

Odgovornom potrošnjom do bolje klime 3

U Osnovnoj školi Špansko Oranice na projektu „Odgovornom potrošnjom do bolje klime 3“ djeca će se educirati o utjecaju navika potrošača na okoliš i klimatske promjene, održivoj potrošnji, uštedi energije, utjecaju potrošnje na okoliš i klimu te smanjenju ugljičnog otiska.

Organiziranjem debate na temu održiva rješenja za zajednicu, djecu ćemo poticati na kritičko razmišljanje, rad u timu, pronalazak inovativnih rješenja te osvještavanje o direktnom i indirektnom utjecaju potrošača na okoliš i klimu. Uz to, svatko će provjeriti koliko je njihova odjeća i obuća stvorila emisija stakleničkih plinova sudjelovanjem na vježbi „Odjeća čini čovjeka“. Izradit će se popis država u kojima je proizvedena svačija odjeća i obuća te će se izračunati udaljenost od lokacije gdje žive i na kraju emisije CO2. Na kraju će se održati klimatski kviz na kojem će troje s najviše točni odgovora osvojiti vrijedne nagrade.

U sklopu istog projekta udruga Vestigiuma će održati radionice za djecu na temu održive potrošnje, kompostiranja, odakle dolazi hrana i kako se može uzgojiti na malim gradskim površinama, koje su nam namirnice dostupne tijekom godine, što je organska hrana, kako se nabavlja od malih, lokalnih i ekoloških proizvođača. 

Uloga DOOR-a:

Vodeći partner na projektu

Ukupna vrijednost projekta:

 

Izvor financiranja:

Grad Zagreb

Trajanje projekta:

2. studenog 2023. – 29. veljače 2024. 

Kontakt osoba:

Matija Eppert

 

ENERGIZE

ENERGIZE

ENERGIZEENERGIZEGlavni cilj projekta: Informiranje javnost o mjerama energetske učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije koje se mogu...

Europski klimatski pakt

Europski klimatski pakt

Europski klimatski paktEuropski klimatski paktGlavni cilj projekta DOOR je nacionalni koordinator Europskog klimatskog pakta u Hrvatskoj. U toj...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora