Moja učinkovita škola 8

Moja učinkovita škola 8

U sklopu projekta „Moja učinkovita škola 8“  DOOR će educirati učenike i učenice Osnovne škole Vrbani o održivom razvoju, zaštiti okoliša, ekološkoj krizi, klimatskim promjenama i prilagodbi na iste.

Učenici i učenice će pomoću višenamjenskih meteoroloških stanica naučiti o vremenu i eksperimentirati s efektom staklenika te stvoriti terarij u boci. Uz to, koristit će DOOR-ov obrazovni dokument o obnovljivim izvorima energije „Obnovljivi izvori energije – slikovnica za učenje i zabavu“ kojim će provjeriti svoje znanje o energiji vjetra, sunca i vode, energiji iz unutrašnjosti Zemlje, energija biomase itd. Nakon toga, održat će se natjecanje za učenike i učenice koji su sudjelovali na prethodnim vježbama na kojem će timovi iskoristi stečena znanja i vještine koje će primijeniti u praksi te sami izraditi prijedloge za zelena rješenja koja su najviše potrebna njihovoj lokalnoj zajednici.

Uloga DOOR-a:

Vodeći partner na projektu

Ukupna vrijednost projekta:

 

Izvor financiranja:

Grad Zagreb

Trajanje projekta:

2. studenog 2023. – 29. veljače 2024. 

Kontakt osoba:

Matija Eppert

 

ENERGIZE

ENERGIZE

ENERGIZEENERGIZEGlavni cilj projekta: Informiranje javnost o mjerama energetske učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije koje se mogu...

Europski klimatski pakt

Europski klimatski pakt

Europski klimatski paktEuropski klimatski paktGlavni cilj projekta DOOR je nacionalni koordinator Europskog klimatskog pakta u Hrvatskoj. U toj...

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora