Održana je završna konferencija projekta „Održivim poslovanjem do bolje klime“

04/09/2023

Dana 1. rujna 2023. na Zagrebačkom Velesajmu održana je završna konferencija projekta „Održivim poslovanjem do bolje klime“.

Na konferenciji je predstavljen projekt „Odgovornom potrošnjom do bolje klime“ kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, te aktivnosti u koje su zaposlenici DOOR-a bili uključeni kako bi se uspostavilo održivo društveno poduzetništvo udruge DOOR.

Sudionicima je objašnjeno na koji način se DOOR kroz projekt pripremao i provodio aktivnosti u sklopu društvenog poduzetništva, te je pojašnjeno koje su karakteristike društvenog poduzetništva i društveno odgovornog i održivog poslovanja, kojim ciljevima doprinosi takvi modeli poslovanja te kako se razlikuje od tradicionalnog i korporativnog poduzetništva.

Predstavljene su edukacije koje su zaposlenici DOOR-a pohađali kako bi se bolje pripremili za provođenje društveno poduzetničkih aktivnosti, te informativni dani koje smo organizirali diljem Hrvatske kako bi promovirali društveno poduzetništvo među građanima i poduzetnicima.

Uz ostale rezultate projekta i provedene društveno poduzetničke aktivnosti, DOOR je predstavio i Centar za borbu protiv energetsko siromaštva, na koji način funkcionira Centar, koje se mjere povećanja energetske učinkovitosti savjetuju građanima, koliko je energetski siromašnih u Hrvatskoj i Europi, energetsko siromaštvo u hrvatskom zakonodavstvu i koji se drugi EU projekti provode na temu energetskog siromaštva. Sudionicima su objašnjeni mehanizmi financiranja, instrumenti i inicijative za ublažavanje energetskog siromaštva, energetske zadruge, crowdfunding kampanja i druge zajedničke inicijative, te primjeri dobre prakse i projekata za financiranje mjera za ublažavanje energetskog siromaštva.

Na kraju, DOOR je objasnio razlike djelovanja udruge prije i nakon projekta, koliko su društveno poduzetničke aktivnosti promijenile rad udruge, povećale znanje zaposlenika i ojačale njihovu poziciju na tržištu rada, te istaknuo pozitivnih utjecaj projektnih aktivnosti na društvo.

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora