Odgovornom potrošnjom do bolje klime 3: nova radionica s osnovnoškolcima

Zvonimir Anić

19/12/2023

Projektom “Odgovornom potrošnjom do bolje klime 3” educiramo učenike o utjecaju navika potrošača na okoliš i klimatske promjene, održivoj potrošnji, uštedi energije, utjecaju potrošnje na okoliš i klimu te smanjenju ugljičnog otiska.

Dana 15.12.2023. održali smo još jednu radionicu u Osnovnoj školi Špansko Oranice s učenicima i učenicama petih razreda u sklopu projekta „Odgovornom potrošnjom do bolje klime 3“. Tema radionice je bila odgovorna potrošnja i utjecaju potrošača na klimatske promjene.

Učenicima i učenicama smo podijelili DOOR-ov edukativni materijal „Obnovljivi izvori energije – slikovnica za učenje i zabavu“ i educirali ih o tome što je energija, koji su neobnovljivi i obnovljivi izvori energije i kako uštedjeti energiju. Objasnili smo kako možemo iskoristiti energiju Sunca, vjetra, vode, valova, morskih struja, plime i oseke te toplinu Zemlje i zašto su takvi izvori bolji izbor od fosilnih goriva: ugljena, nafte i prirodnog plina. Predstavili smo im mjere za ublažavanja i prilagodbu klimatskim promjene, te koje mjere oni mogu poduzeti već danas i sutra za bolju klimu.

Uz to, predstavili smo i DOOR-ov „Priručnik sa savjetima za uštedu energije“ pomoću kojeg smo objasnili kako svatko u kućanstvu može uštedjeti na rasvjeti, električnim uređajima, grijanju i vodi.

Slikovnicu možete pregledati i preuzeti ovdje: www.door.hr/wp-content/uploads/2016/06/OIE-slikovnica.pdf, a radne listove uz slikovnicu ovdje: www.door.hr/wp-content/uploads/2016/06/OIE-radni-listovi.pdf.

Priručnik sa savjetima za uštedu energije možete pregledati i preuzeti ovdje: www.door.hr/wp-content/uploads/sites/8/2023/07/Prirucnik-DOOR-spreads.pdf.

 

Projekt je financiran proračunom Grada Zagreba za 2023.

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora