DOOR će održati informativni dan o društvenom poduzetništvu u Osijeku
Održivim poslovanjem do bolje klime

07/09/2023

Dana 8. rujna 2023. godine u prostorijama kina Urania u Osijeku, u sklopu PLANTide, ekološko-održivog festivala kojeg Udruga PLANTaža, DOOR će održati informativni dan o društvenom poduzetništvu.

Predstavit će se društveno poduzetništvo, ciljevi, razlike u odnosu na tradicionalno poduzetništvo, primjeri dobre prakse u Hrvatskoj i svijetu. Zatim će se predstaviti projekt „Održivim poslovanjem do bolje klime“ i njegovi rezultati.

Objasnit će se kojim aktivnostima je uspostavljeno održivo društveno poduzetništvo udruge DOOR-a u sklopu projekta, na polju borbe protiv energetskog siromaštva i klimatskih promjena. Pojasnit će se ostvareni specifični ciljevi projekta poput edukacija i kapacitiranja zaposlenika za jačanje poduzetničkih aktivnosti i transferiranje u socijalno poduzetništvo, uspostava poduzetničkih aktivnosti i promocija društvenog poduzetništva.

Predstavit će se rad Centra za borbu protiv energetskog siromaštva koji je osnovan u sklopu projekta, njegove aktivnosti i radionice za energetske savjetnike.

Uz to, pojasnit će mjere za ublažavanje energetskog siromaštva te mjere ublažavanja klimatskih promjena i prilagodbu klimatskim promjenama o kojima se educiralo kroz društveno poduzetničke aktivnosti u sklopu projekta.

 

 

20 godina DOOR-a

Društvo za oblikovanje održivog razvoja je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

VIJESTI /

Vijesti

PROJEKTI /

Projekti

DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja
Slavka Batušića 7, 10 090 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 4655 441

OIB: 19904220725

Hosting naše web stranice 100% se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora