Door-Logo-Vertical

Kontakt / Contact

Ured i sjedište / Office and seat:
Trg kralja Petra Krešimira IV. 2/II
HR - 10 000 Zagreb

tel/fax: +385 (0) 1 4655 441

info@door.hr

mali_rgb

DOOR je korisnik institucionalne podrške
Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju
i/ili razvoj udruge

Odabran izvođač u postupku nabave

Odabran je izvođač u postupku nabave „Provedba anketnog istraživanja” u sklopu projekta “Participativno upravljanje prirodnim resursima“ koji je DOOR pokrenuo 14. siječnja ove godine.

Odluka o odabiru

Zapisnik o odabiru

Projekt COMPASS

U rujnu 2015. započeli smo s provedboma projekta COMPASS – COMPetences for Agencies for Sustainable Site conversion čiji je glavni cilj razviti i implementirati kurikulum treninga za savjtnike za održivu prenamjenu i obnovu napuštenih i zapuštenih gradskih prostora. Novi profesionalni profil omogućit će polaznicima tečaja da razumiju i promoviraju scenarije temeljene na okolišnoj i društvenoj održivosti.

25. i 26. siječnja 2016. održan je drugi projektni sastanak u Sofiji (Bugarska) na kojem je započelo planiranje razvoja treninga.

Projekt je financiran iz programa ERASMUS+, a zemlje provedbe su Bugarska, Njemačka, Rumunjska, Italija i Hrvatska. Detaljnije u projektnoj brošuri. Aktivnosti možete pratiti putem internetske stranice, Facebook i Twitter profila.

 

U tijeku drugi krug posjeta energetski siromašnim kućanstvima

U tijeku je drugi krug posjeta energetski siromašnim kućanstvima u sklopu kojeg volonteri REACH tima montiraju LED žarulje, trake za brtvljenje prozora i vrata, refleksivne folije za radijatore te perlatore (aeratore) u posjećena kućanstva kako bi im pomogli uštedjeti energiju i poboljšati uvjete stanovanja. Kako otprilike izgleda jedan takav posjet možete pogledati u novom REACH videu.

Hvala puno gđi. Blažević, volonterima Lasti Slaviček, Ivonu Pavloviću i Viktoriji Dobravec, te snimatelju i montažeru videa Branku Vilusu.

Više o projektu REACH možete pročitati ovdje.

Postupak provedbe nabave usluge vanjske projektne evaluacije

DOOR je nositelj projekta „Participativno upravljanje prirodnim resursima“ financiranog sredstvima Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH, koji se provodi u sklopu IPA 2012 Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima.

Cilj Projekta je pridonijeti kapacitetima organizacija civilnog društva (OCD) kako bi pratile i surađivale s lokalnim vlastima pri provođenju javnih politika bitnih za upravljanje javnim i prirodnim dobrima. Naglasak je na uspostavljanju trajne suradnje između OCDa i lokalnih vlasti te stvaranju multisektorske radne skupine koja će između ostalog ukazivati na nepravilnosti u upravljanju javnim i prirodnim dobrima te voditi javne diskusije na aktualna pitanja u Velikoj Gorici. Partneri na projektu su Grad Velika Gorica, ODRAZ, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG). Ovaj projekt financira Europska unija.

Ovim putem DOOR je pokrenuo postupak nabave usluge za provedbu vanjske evaluacije Projekta.

Sve informacije dostupne su u dokumentima koje možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

Opis poslova

Zahtjev za dostavu ponuda

Izjava (temelji isključenja iz procesa)

Krajnji rok za podnošenje ponude je 10. veljače 2016. godine u 12:00 sati.

 

Pristigla pitanja i odgovori vezani uz postupak nabave:

Tablica – pitanja i odgovori

 

Ovaj projekt financira Europska unija. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost partnera projekta i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Mala škola održive energetike

Dragi naši sadašnji i budući volonteri i volonterke i svi ostali zainteresirani, pozivamo vas na prvu:

 

„MALU ŠKOLU ODRŽIVE ENERGETIKE“

 

u organizaciji DOOR-a, naših članova i prijatelja.

Cilj je upoznati polaznike s osnovama održive energetike, tehničkim, institucionalnim, okolišnim i društvenim okvirom u kojem se razvija energetika u Europi i Hrvatskoj.

Škola predstavlja trening od četiri modula, redom:

  1.        Klimatske promjene i energetika (30. siječnja)
  2.        Energetika i društvo (20. veljače)
  3.        Sektorske okolnosti razvoja energetskog sustava (9. travnja)
  4.        Radionica o financiranju projekata iz područja održive energetike (4. lipnja)

 Radionice će se održavati prema rasporedu koji možete vidjeti u privitku, u Zagrebu, zgrada SSSH, Trg kralja Petra Krešimira IV br. 2.

Predavačice i predavači su stručnjaci u području održive energetike, uglavnom zaposlenici i članovi DOOR-a.

Na temelju pristiglih prijava, odabrat ćemo 15 kandidata, koji mogu polaziti školu. Prednost će imati:

-          Dosadašnji volonteri DOOR-a (razmjerno volonterskom „stažu“)

-          Mladi, nezaposleni

-          Društveno aktivni

Vaše prijave pošaljite najkasnije do 25. siječnja 2016. godine u 12h na adresu elektroničke pošte: jelena.radosevic@door.hr, na kojoj možete dobiti i odgovore na sva dodatna pitanja.

Detaljne informacije možete vidjeti u pozivu i programu.

Postupak nabave usluge provedbe istraživanja stavova javnosti

U sklopu projekta „Participativno upravljanje prirodnim resursima“ DOOR je pokrenuo postupak nabave usluge provedbe istraživanja stavova javnosti o transparentnost i otvorenosti lokalne uprave i lokalnih politika za upravljanje javnim dobrima. Da bi se pratio porast razine svijesti za vrijeme provedbe Projekta, istraživanje će biti provedeno na početku i na kraju projekta.

Cilj anketnog istraživanja je utvrditi razinu svijesti stanovnika Grada Velike Gorice o postojećim politikama vezanim za upravljanje prirodnim resursima. Rezultati anketnog istraživanja bit će korišteni za mjerenje uspješnosti provedbe aktivnosti u okviru projekta „Participativno upravljanje prirodnim resursima“, financiranog sredstvima Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH, koji se provodi u sklopu IPA 2012 Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima.

Sve informacije dostupne su u dokumentima koje možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

Zahtjev za dostavu ponuda

Opis_poslova

IZJAVA – temelji isključenja iz procesa

Pristigla pitanja i odgovori vezani uz postupak nabave:

Tablica pitanja i odgovora

 

Krajnji rok za podnošenje ponude je 30. siječnja 2016. godine u 12:00 sati.

 

Ovaj projekt financira Europska unija. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost partnera projekta i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Sretan Božić i nova 2016. godina!

 Svim članovima, suradnicima i prijateljima želimo sretan Božić i uspješnu novu 2016. godinu!

Nabava web stranice: zaprimljena pitanja i odgovori

Poštovani, zainteresirani ponuđači dostavili su nam pitanja vezana za naš Poziv na dostavu ponuda. U prilogu su zaprimljena pitanja i odgovori.

Prilog: Q&A tablica

Likovno natjecanje u OŠ Trnsko

Nakon provedenih radionica za profesore i ogledne radionice za 5.b razred OŠ Trnsko, u prosincu je raspisano likovno natjecanje. Tema natjecanja bili su obnovljivi izvori energije, a razredi su zajedničkim radom svih učenika izrađivali plakate. Čestitamo pobjednicima, kao i svim drugim prijavljenim razredima na trudu, znanju i kreativnosti koje su pokazali! Fotogaleriju možete pogledati ovdje – http://on.fb.me/1Zp9brv

Zahvaljujemo profesorima i stručnim djelatnicima koji su sudjelovali u provedbi projekta i tvrtki Ida Didacta na donaciji edukativne igračke za OŠ Trnsko.

Projekt “Moja učinkovita škola” provodi uz potporu Grada Zagreba – Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Svečano potpisivanje partnerskog ugovora za projekt “Participativno upravljanje prirodnim resursima”

U srijedu 16. prosinca 2015. u 10h u Poglavarstvu Grada Velike Gorice održano je svečano potpisivanje ugovora o partnerstvu Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), Grada Velike Gorice, udruge ODRAZ, Udruge gradova i Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG) na projektu Participativno upravljanje prirodnim resursima.

Projekt „Participativno upravljanje prirodnim resursima“ trajat će dvije godine tijekom kojih će se raditi na promicanju transparentnosti i uključenosti građana u upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima, na području grada Velike Gorice. Cilj projekta je ojačati sposobnosti lokalnih organizacija civilnog društva za suradnju s jedinicama lokalne samouprave u provedbi javnih politika vezanih za upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima. Da bi se osiguralo ostvarivanje cilja kroz provedbu projekta organizirati će se radionice i seminari kako u Velikoj Gorici, tako i u drugim gradovima (Koprivnica, Osijek, Rijeka i Zadar te studijsko putovanje na kojem će se uključeni upoznati s primjerima dobre prakse iz inozemstva. Partneri će potaknuti i šire uključivanje građana kroz program za volontere i studente putem kojih će se mladima omogućiti stjecanje iskustva i mogućnost doprinosa zajednici.

Važan segment projekta bit će edukacijska kampanja s ciljem osvještavanja građana Velike Gorice. Da bi se osigurala trajna i čvrsta suradnja Grada i udruga civilnog društva osnovat će se višesektorska radna skupina koja će pratiti upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima. Osnivanje radne skupine omogućit će da se javne rasprave na teme od interesa građana sustavno provode i nakon završetka projekta. Aktivnosti i rezultate projekta partneri će podijeliti sa zainteresiranima s područja Osijeka, Koprivnice i Zadra te tako potaknuti slične aktivnosti i u drugim županijama u Hrvatskoj.

Projekt „Participativno upravljanje prirodnim resursima“ financiran je kroz EU sredstva putem programa IPA 2012 Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade RH. Ukupna vrijednost projekta je 208.195,89 EUR, a provodit će se 24 mjeseca počevši od 2. studenog 2015.

Ovaj projekt financira Europska unija. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost partnera projekta i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

 

Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Društva za oblikovanje održivog razvoja.